6.05.2010

Tehnici pentru memorie de invidiat!

.
1 comentarii

Fiecare om isi doreste o viata sanatoasa si face eforturi serioase pentru a obtine buna dispozitie in fiecare zi. Ne lovim de examene, de sarcini la serviciu, de activitati zilnice care ne cer o memorie excelenta. Nu este deloc normal sa acceptam ca unii oameni pot tine minte mai usor multe lucruri iar altii nu, dand vina pe materialul genetic. Totul se poate obtine in timp, prin exercitiu, prin ordine si atentie.
Acum, sa ne concentram pe zece solutii simple pentru a ajunge la starea plina de luciditate, judecata, gandire si memorie de invidiat! Stim bine ce inseamna stresul, mai ales dupa cazul femeii care si-a pierdut viata dupa surmenajul de la birou. Discutiile sunt multe aici, situatia depinzand de modul in care privesti munca, de cat de bine esti pregatit pentru a o face, de ce faci dupa ce ajungi acasa, de alte probleme din viata. Oricum, depresiile si stresul trebuie minimizate pentru ca aceste stari cresc nivelul de cortizol, numit si hormon de stres. Cortizolul afecteaza hipocampul indeosebi, el ocupandu-se printre altele de memoria de scurta durata. Ne trezim ca am uitat pur si simplu detalii stabilite intr-o conversatie telefonica, intr-o sedinta si aasa mai departe. Trebuie sa stim exact cum sa ne relaxam, cat sa muncim, cat de eficient putem munci si cum lasam anumite sarcini sau probleme sa ne afecteze.
Viata a devenit din ce in ce mai sedentara pentru multi. E vina urbanizarii? Nu. E vina fiecaruia, pentru ca uitam cat de buna este miscarea. Ne intindem picioarele pe canapea, tinem aproape un bol cu floricele si privim la o cutie neagra. Apoi dam fuga la calculator, sa vedem ce a mai scris X pe Facebook. Uitam sa ne miscam pe afara, prin parc, sa mergem la sala sau macar sa facem exercitii elementare in casa, pentru numai 30 de minute pe zi.
Circulatia este esentiala pentru creier si implicit pentru memorie. Pe calea vaselor sangvine ajung nutrientii si oxigenul la creier, iar un creier bine hranit va functiona de minune. Miscarea zilnica imbunatateste circulatia generala, reduce stresul si creste buna dispozitie!
Tip: puteti folosi Ginko biloba, ceaiuri (verde si negru) pentru a imbunatati circulatia sangvina!
Daca vrem sa tinem minte un lucru, trebuie sa-l privim sau sa-l ascultam cu atentie. Atentia este cruciala si parca ne vin si acum in minte cuvintele profesorilor din timpul cursurilor, care ne cereau sa fim atenti la ce se preda, ca e numai spre binele nostru. Apoi, in preajma examenelor, citeam cursurile si le intelegeam mult mai bine, avand o senzatie placuta ca am mai trecut o data prin materie. Ei bine, trebuie sa ne concentram cat de bine putem pentru a focaliza si receptiona impecabil fluxul de informatii. Ne ajutam pe noi, nu ne altcineva.
Tip: Nu folosi player-ul mp3 sau televizorul atunci cand inveti! Chiar daca te binedispune, iti distrage atentia de la ce trebuie memorat sau inteles...
Saturnismul reprezinta intoxicatia cu plumb. Cea mai intalnita situatie este la consumatorii de tuica facuta acasa, in sisteme din plumb. O femeie cu saturnism a fost intrebata in spital daca era consumatoare cronica de alcool si dumneaei a raspuns ca bea ca tot omul. Doctorul a intrebat apoi ce inseamna ca tot omul iar femeia a raspuns sec: o cana dimineata, una la pranz si una seara! Evident, erau cani mari si tuica era facuta acasa... Ca tot omu'.
Alcoolul influenteaza memoria in sensul ca daca e prea mult, strica. S-a demonstrat insa ca putin alcool consumat sporeste capacitatea de invatare, care e cert mai buna in comparatie cu cei care nu consuma deloc.
Tip: Puneti vin rosu intr-un pahar si beti paharul, nu ce a ramas in sticla!
Divide si cucereste! Nu poti memora un lucru si frustrarea se acumuleaza? Nu ar fi mai bine sa recurgi la strategia romanilor? Imparte totul in grupuri asemanatoare si invata-le pe rand. Spre exemplu, invatam foarte usor un numar de telefon, retinand primele patru cifre, urmatoarele trei si apoi ultimele 3.
Ganditi-va ca faceti din informatii un puzzle. Intai grupati piesele in functie de culoarea fiecareia, apoi incercati sa le combinati.
Gandeste-te la drumul spre casa in care ai copilarit si pe care il faceai de la scoala, in fiecare zi. Stiai bine fiecare detaliu, obiect sau vecin. Cand inveti, incearca sa memorezi fiecare informatie noua, legand-o de aceste lucruri.
Hannibal Lecter proceda exact asa: memora totul pe drumul pana la si printr-un castel. Ia un curs, coreleaza toate numerele cu numerele unor case, da numele proprii unor vecini, pune culorile prin curtile fiecaruia, plaseaza detaliile in locurile prin care te-ai jucat...
Ca sa-ti aduci aminte mai usor un lucru, foloseste-te de mediul inconjurator. Stii ca vei utiliza biroul, asa ca lasa acolo un CD blank, o carte de vizita, un biletel post-it, o suma de bani.
Vezi CD-ul si-ti amintesti ca trebuie sa-l "arzi" pentru un coleg. Cartea de vizita iti aminteste ca trebuie sa contactezi o anumita persoana, iar pe biletel vezi ca au trecut deja doua saptamani de cand trebuia sa platesti telefonul...
Invata sa gandesti in imagini! Daca ti-ai lasat ochelarii pe masa din bucatarie, imagineaza-ti o scena in care ochelarii tai mananca toate fructele de pe platou. Cand ii vei cauta, exista doua posibilita: ori sunt pe nas, ori sunt exact pe masa bin bucatarie!
Puteti vedea in continuare prezentarea tinuta de Temple Grandin la TED:


Un rol deosebit de important in procesul de invatare il reprezinta asocierea cuvintelor. De la nume proprii indescifrabile si pana la obiecte complexe, toate pot fi usor de retinut daca le asociem cu alte cuvinte. Pe langa aceasta tehnica, acronimele merg de minune. Daca trebuie sa invatam un grup de sapte munti, putem gasi un cuvant usor astfel incat fiecare litera sa fie litera cu care incepe denumirea muntelui..Iar la final, nu uitam ca repetitia este mama invataturii. Lasam la o parte scolastica in sensul ei pur si trebuie sa intelegem ca un contact repetat cu aceeasi informatie duce la sedimentarea ei puternica. Este perfect valabil si la partea practica: daca repetam la pian cateva ore pe zi, devenim din ce in ce mai buni!
Acum, incercati sa combinati toate metodele pentru a avea o memorie excelenta. Nu uitati de miscare, de alimentatie, de somn...
Surse: HowStuffWorks - Gizmodo - Yuppy

readmore »»

6.04.2010

O metoda rapida de a incepe sa castigi online

.
0 comentarii

Cand te gandesti la tot felul de modalitati cum sa faci bani online, s-ar putea sa nu iti vina in minte de prima oara ca ai putea foarte bine sa vinzi un serviciu. Adevarul e ca sunt multe modalitati in care oamenii incearca sa faca bani pe internet.
Cele mai conventionale surse de venit provin din strategii traditionale de marketing pe internet. Mai mult decat orice altceva, oamenii adera la programe de afiliere si devin marketeri afiliati.
Vanzarea de produse informationale in calitate de marketer afiliat este un mod rapid de a face bani fara sa ai propriul produs. Unul dintre cel mai cunoscut sistem,  sau $6.00 Welcome Survey After Free Registration!,Linkstoxx are mii de afiliati care s-au alaturat gratis programului pe care acesta il administreaza.

Ce este neobux?
Primul lucru de care aud cei care se intereseaza cum ar putea sa faca usor bani pe net este .... NeoBUX. Toata lumea stie ce este NeoBux. Nu este coltisor pe internet in care sa nu gasesti informatii despre cel mai bun site care plateste pentru vizitat cateva reclame pe zi. Tutoriale video, tutoriale in limba romana, forumuri, sfaturi si ponturi ... gasesti tot ce vrei tu despre acest subiect. Numai sa vrei sa cauti! De unde atata reclama? Pai daca vrei sa faci un banut cat de cat pe NeoBUX trebuie sa ai cat mai multi afiliati. Asta inseamna nu sute ci mii de oameni care sa intre, daca nu zilnic macar odata la 2-3 zile.
Cum functioneaza AWSurveys?
Inregistrarea dumneavoastra va fi infaptuita doar o singura data! Este obligatoriu pentru continuarea participarii la proiect. Deci, sa incepem.


1. Dati click pe site, (copy la site-ul pe care l-am scris si paste in casuta pentru site-uri de pe pagina de pe internet), deschidem pagina site-ului.

2. Apasati pe "Create A Free Acount" :

Trecem in pagina accesata. Toate datele se scriu cu grafie latina, in romana.

User Name - ID-ul care va fi inregistrat (poate fi nume, sau nick name), pe care il memorati pentru ca numai cu el veti putea intra pe site, acest id va fi de folos pentru primirea urmatoare a banilor. ID-ul (login) trebuie sa fie unic pentru ca daca nu, va aparea mesaj ca id-ul este ocupat deja de alta persoana. Daca asa s-a intamplat, atunci apasati pe acea pagina pe Here, care inseamna ca veti nimeri pe pagina anterioara si va trebui sa indepliniti iarasi pagina de inregistrare.

Password - parola (trebuie sa aiba intre 7-15 semne, si trebuie memorizata sau salvata imediat pentru a nu fi uitata)

First Name - Prenumele

Last Name - Numele de familie

Gender - genul, sexul...female-feminin, male-masculin

Age - varsta

Email Address - adresa de e-mail (care la fel va trebui memorizata)

Apoi, introduceti cu mare atentie cifrele sau literele pe care le veti vedea in gemuletul de siguranta.

V-ati inregistrat!

3. Apoi pe pagina care ne apare, dam cu mouse-ul in jos pana gasim tabelul de culoare verde, care arata cam asa:

The Following Surveys are Available:

Welcome Survey -- A $6.00 Website Evaluation is Available.

A $4.00 Website Evaluation is Available.

A $4.00 Website Evaluation is Available.

A $4.00 Website Evaluation is Available.

A $4.00 Website Evaluation is Available.

A $4.00 Website Evaluation is Available.

A August* Bonus Website Evaluation is Available.

Observatie:

July este luna in care ne aflam. Iar cand se va schimba luna, se schimba si denumirea lunii.

4. Dam click pe primul rand (Welcome Survey -- A $6.00

Website Evaluation is Available.), nimerim pe pagina urmatoare si (aici scrie ca veti fi platit cu 6$ daca veti continua) da-m click pe Start Surveys Now.

5. Mai departe veti vedea 2 campuri libere pe care va trebui sa le indepliniti in limba engleza cu aprecieri despre site-uri. Pentru a va usura munca, va ofer doua raspunsuri pe care puteti sa le introduceti.

a. It is an excellent site!

b. I shall advise it to all!

Aceste raspunsuri se pot copia si introduce in campurile libere.

Dupa care apasati pe Click Here for Website 1 si inchideti.

Apoi apasati Click Here for Website 2 si la fel il inchideti.

Toate site-urile sunt vizualizate si campurile indeplinite...Apasati atunci Click Here to Submit BOTH Reviews.

Ati nimerit pe pagina in care veti fi anuntat ca ati primit 6$. Da-ti click pe Click Herre to go Home and see your New Balance.

6. Ati intrat din nou pe aceeasi pagina cu tabelul verde. Apasati urmatorul rand din tabel--A

$4.00 Website Evaluation is Available si faceti la fel. Aceleasi accesari: Start Survey Now, accesati cele doua site-uri si scrieti aceleasi aprecieri in campurile libere.

7. Dupa ce ati indeplinit si ati apasat pe Click Here to go Home and to see your New Balance, veti reveni la acelasi tabel verde si veti repeta procesul pentru toate celelalte optiuni scrise.

Pentru toate vizualizarile veti primi 26$.

Observatie :

Tineti minte sau memorati intr-un loc sigur login-ul si parola, pe care le-ati scris pentru inregistrare! Ele vor fi necesare la primirea banilor!

8. Pentru primirea banilor in contul dumneavoastra trebuie sa fie minimum 75$. Astea sunt cerintele site-ului.

Cum sa castigati restul banilor si cum sa ii primiti?

Apasati pe butonul Refer Friends, sus, pe pagina site-ului, in casuta a patra. Mai jos veti vedea o casuta deasupra careia va fi scris Your Direct Referring Link is below Refer Friends.

Asta imi este necesar pentru ca eu sa va trimit instructiunile urmatoare. Si neaparat salvati-o si dumneavoastra ca si login-ul si parola, pentru a nu fi uitata adresa si sa nu mai puteti intra pe pagina de pe site.

Apoi, pentru a iesi, apasati Home in primul chenar de sus pe pagina, unde veti vedea butonul Logout care este intr-un chenar galben cu litere albastre, care se poate gasi si in partea dreapta sus, pe pagina site-ului.

Dupa ce ati terminat, salvati adresa dumneavoastra de pe site, trimiteti-mi-o mie si eu va voi trimite informatiile urmatoare.

Succes!
 Pe Linkstoxx poti cistiga puncte nelimitat din aducerea de referali,dar si acceptarea/propunerea de prietenii,intrare in grupuri etc.
Insa suma Stoxxrelease-ului este fixa - 750 euro (luna aceasta).La inceputul fiecarei luni balanta punctelor se reseteaza la zero pentru toti membrii si se stabileste suma Stoxxrelease-ului care va avea loc la sfirsitul lunii.
Din acel moment totalitatea punctelor cistigate de toti membrii pe site va fi permanent egala cu suma Stoxxrelease-ului (750 euro luna asta) pina la sfirsitul lunii.Deci daca la inceputul lunii 1000 de puncte = 750 euro, aproape de sfirsitul lunii 1000 000 =750 euro.Din aceasta cauza balanta euro se reseteaza permanent, facindu-se recalcularea raportata la totalitatea punctelor cistigate pe site si luindu-se in consideratie cota punctelor tale fata de totalul punctelor.
Alte metode populare prin care oamenii fac bani online includ marketingul prin retea, marketingul prin email, marketingul in parteneriat - joint ventures, etc. In cele din urma unii oameni chiar ajung sa ia in considerare varianta vanzarilor de servicii pentru a castiga bani.
Pentru ca motoarele de cautare se bazeaza pe cuvinte si determina cum sa claseze paginile web in functie de continutul acestora, un mod foarte profitabil de a vinde un serviciu este sa devii scriitor. Pentru aceasta, in topul listei se afla scrierea de articole pe bloguri.
In fiecare secunda se creaza un blog nou undeva in lume. Cam tot atat de des cineva decide sa renunte la blogul lui.
Principalul motiv pentru care lumea inceteaza sa faca blogging este pentru ca nu pot tine ritmul cu scrierea de articole noi. Majoritatea celor care se ocupa cu lucrul pe internet o fac doar part-time astfel ca e dificil sa scrie meru articole cu continut actualizat.
O alta problema cu care se confrunta marketerii pe internet este bariera lingvistica. Nu toti sunt scriitori innascuti si pentru multa lume se dovedeste a fi dificil sa scrie articole in limba romana care sa aibe “priza” la cititori.
Prin urmare, a scrie pe blog a devenit o modalitate populara de facut bani online. Daca v-ar placea sa stati acasa si sa fiti platiti pentru a scrie, atunci aceasta este o excelenta sursa de venit.
Acest serviciu se vinde rapid si usor prin infiintarea unui blog si scrierea catorva articole. Pentru a primi contravaloarea muncii depuse o sa aveti nevoie de un cont PayPal, Moneybookers sau alte servicii online de primit/trimis bani (cele doua sunt cele mai cunoscute). Efectuarea platii se poate face si in alte moduri in functie de intelegerea pe care o faceti cu beneficiarii articolelor.
Pentru a obtine un venit full-time ca si scriitor pe blog, aveti nevoie doar de cativa clienti regulati. De fapt, daca sunteti buni, o sa va treziti ca aveti mai multi clienti decat puteti sa faceti fata. La inceput se poate incepe ca o activitate part-time si pe masura ce aveti succes, se poate transforma intr-o sursa full-time de venit.
Este foarte usor sa clasezi scrierea pe blog pe primul loc in modalitatile de a face bani online. Cererea pentru acest serviciu va creste in viitor, pe masura ce din ce in ce mai multe persoane intra online si isi incep propriile bloguri.

readmore »»

Cum si-au gasit serviciu 5 persoane inventive!

.
0 comentarii

Ar trebui sa luam exemplu de la acesti oameni care si-au gasit de lucru in cel mai ingenios mod cu putinta!

Eugene Hsu era student la MIT (Massachusetts Institute of Technology) insa nu reusea sa-si gaseasca de lucru. Cu notiuni elementare de web developing si cunostinte solide in Microsoft Paint, Hsu a construit un site care a ajuns popular in intreaga lume dupa ce a fost promovat pe celebrul Digg.com. Plin de umor, transparenta si sinceritate, Eugene si-a pus CV-ul pe site, hobby-urile sale, detalii despre amici, precum si un mesaj cat se poate de clar: Eugene cauta de lucru! Dupa ce milioane de oameni i-au admirat creatia si i-au vazut potentialul, a fost doar o chestiune de timp pana cand dorinta sa-i fie indeplinita. Fara sa schimbe elementele de design din site, tanarul a mentionat ca nu mai cauta de lucru, insa oricine ii mai poate vedea CV-ul extraordinar.
De departe cel mai interesant mesaj se afla in footer-ul site-ului: "All rights reserved. I mean, it's pretty unlikely that you'd want to steal any of this, but just in case." Puteti vedea site-ul lui Eugene aici.
Jon Barker era fan Gmail insa ii displacea un singur lucru: de ce sa intri mereu pe net pentru a-ti citi e-mailul? (mentionam ca Gmail este un e-mail client web based). Neajunsul l-a motivat suficient pe tanar, care a scris de la zero o aplicatie (care se numeste Pop goes the Gmail) capabila sa downloadeze mesajele automat si sa le afiseze pe desktop. Intamplarea avea loc cand Gmail nici macar nu era in beta, iar Google daduse serviciul pe mana unor testeri. Jon Barker se afla printre ei. Insa ceea ce savarsise Jon contrazicea termenii si contitiile impuse de Google, asa ca un e-mail a venit imediat din partea vice-presedintelui marelui gigant online (mai nou software si hardware). In mod surprinzator, chiar daca Jon se astepta sa primeasca o sanctiune severa, el a fost angajat imediat la Google!
Alec Brownstein era copyrighter la o agentie destul de buna, insa visul sau era sa lucreze intr-o companie care sa-i stimuleze si mai mult creativitatea. Cautand pe Google numele unor mari executivi sau creativi de la agentii prestigioase de publicitate si nu numai, Alec a avut o idee geniala. Vazand ca nu exista linkuri asociate AdWords pentru acele nume, a deschis o campanie, cumparand linkuri pe numele respective. Astfel, daca oricare dintre acei oameni se cauta, din curiozitate (cati nu facem asa?) pe Google, primul rezultat era sponsorizat si trimitea catre site-ul lui Alec! Uimiti, oamenii respectivi intrau pe site, vedeau cu ce se ocupa Brownstein si care sunt dorintele lui. Asa se face ca tanarul a primit o oferta de nerefuzat, din partea unei agentii la care poate doar visa ca va ajunge candva. Stiti care a fost investitia in AdWords? 6 dolari...
Simone Brunozzi era administrator de sisteme la o universitate din Perugia. Jobul nu prea il multumea, asa ca o mare parte din timp si-o petrecea in Second Life, imbunatatindu-si avatarul din lumea virtuala. In SL, Simone a participat la un targ de joburi organizat in Luxembourg, numai pentru a scrie despre respectiva experienta pe blogul sau pus la dispozitie de Second Life. Nici prin cap nu-i trecea ca Amazon participa la acel targ virtual, cautand personal pentru business-ul propriu. Da, dar asta se intampla chiar in lumea reala! Brunozzi a fost contactat de echipa Amazon si a primit jobul la care a visat dintotdeauna: Web Services Evangelist!
140 de caractere intr-un serviciu social care astazi se bucura de o popularitate incredibila. Serviciul se numeste Twitter si a schimbat viata a cel putin o persoana. Renee Libby isi pierduse jobul din cauza crizei economice si, fara sa stea mult pe ganduri, s-a apucat sa-si schimbe postarile pe Twitter din ora in ora. A inceput sa urmareasca persoane importante din PR si sa fie urmarita la randui ei de catre acestea. Punand informatii valoroase despre fix produsele care ii interesau pe acei executivi din PR, Renee a atras atentia unui executiv in realatii publice din Baltimore, care a contactat-o si i-a propus sa faca initial freelancing pentru compania sa. Acum, Renee este angajata full-time. Ii puteti vedea contul Twitter aici.
sursa:Yuppyy.ro

readmore »»

Astăzi este ziua mea de naştere!

.
5 comentarii

Valul de mesaje de felicitare au început să vină încă de la miezul nopţii. Mă bucur că am prieteni şi rude care îşi amintesc că în această zi m-am născut eu. Vorba cântecului “M-am născut de ziua mea!”. Mulţumesc părinţilor mei pentru dragostea şi grija cu care m-au născut, mulţumesc fratelui meu mai mare în care întotdeauna găsesc un sprijin. Mulţumesc prietenilor adevăraţi care sar în ajutor atunci când am cea mai mare nevoie.Multumesc tuturor.Va pup

readmore »»

6.03.2010

Site-uri unde poti edita GRATUIT pozele tale!

.
0 comentarii

Descopera 10 site-uri excelente care iti pun la indemana unelte grozave pentru a-ti edita cu usurinta pozele, absolut gratuit!

Fie, admitem ca Photoshop-ul este unul dintre cele mai bune programe pentru editarea profesionista a pozelor, insa utilizatorii de rand se lovesc de cel putin doua probleme atunci cand vor sa lucreze cu el. Prima ar fi reprezentata de pretul mare pentru varianta cu licenta si a doua ar fi complexitatea aplicatiei care o face inabordabila pentru multi useri care nu vor decat sa faca un crop, o redimensionare sau sa adauge cateva efecte simple.
Ce-i de facut? Fie ne orientam catre aplicatii stand-alone freeware, gen Paint.net sau GIMP, fie beneficiem la maximum de conexiunea la internet si ne facem acolo treaba, fara batai de cap. Haideti sa vedem 10 solutii excelente dintre care, cu siguranta veti gasi cel putin una aproape perfecta pentru nevoile voastre!
Mugtug Darkroom se bazeaza pe noul HTML 5 si tocmai de aceea e momentan in beta. HTML 5 vine ca o alternativa la Flash, promitand grafica superioara si stabilitate de vis. Darkroom are absolut toate uneltele care va intereseaza, asa ca vi-l recomandam cu caldura!
Incearca Darkroom aici!
FlauntR este impartit in module intuitive pentru editare, aplicare de efecte, manipulare de poze din conturi diferite (Picasa, Flickr) sau adaugare de fonturi sau forme peste poze!
Incearca FlauntR aici!
AnyMaking fun photo effects este ideal pentru a te distra cu pozele tale, facandu-le vechi, in creion, cartonate, puse pe postere sau in puzzle. Userii mai experimentati vor aprecia functia HDR
Adobe a facut o varianta online si gratuita pentru Photoshop, pe care o puteti folosi pentru crop, redimensionari, efecte simple sau realizarea de colaje.
Incearca Photoshop online aici!
Cu Piknik iti poti modifica pozele intr-un timp scurt, fara sa fie nevoie sa te inregistrezi.
Incearca Piknik aici!
Splashup iti permite sa editezi mai multe poze in acelasi timp, iar apoi sa le trimiti prin Facebook, Picasa sau Flickr. Functioneaza si ca un excelent photo manager.
Incearca Splashup aici!
Tilt Shift Generator iti permite sa realizezi acel efect superb, descris de Toxel in: Imagini superbe Tilt-Shift. In mod normal, iti trebuie lentile foarte scumpe pentru a fotografia direct in acest mod.
Incearca Tilt Shift Generator aici!
DrPic sustine ca a modificat pana acum peste 5 milioane de poze! Totul se face deosebit de usor, cu un panel plin de unelte intuitive.
Incearca DrPic aici!
Cu Fotoflexer poti altera imaginile, poti adauga forme si fonturi, poti lucra cu layere si diverse efecte pe ele. Are si un modul pentru utilizatorii experimentati.
Incearca Fotoflexer aici!
Daca tot ce iti trebuie este sa faci crop, sa redimensionezi si sa optimizezi pozele pentru internet, atunci Web Resizer te va multumi! Este ideal pentru bloggeri sau editori de continut.
Incearca Web Resizer aici!

readmore »»

6.02.2010

Cele mai ciudate restaurante ale lumii

.
1 comentarii

O cina in oras nu este ceva iesit din comun, insa daca masa este servita intr-unul dintre aceste restaurante, experienta este cu adevarat inedita.

Dinner in the Sky (Belgia)
Pentru cei care credeau ca nimic nu poate fi mai placut decat o cina in aer liber, o companie belgiana a lansat provocarea: o cina la inltime. Terasa este situata pe o platforma industriala care este ridicata la 50 de metri in aer. O data ajunsi la locul potrivit, printre nori, o echipa de bucatari serveste clientii cu meniurile special preparate pentru a se armoniza cu locatia.
Ithaa (Insulele Maldive)
Cei care vor sa se bucure de o masa selecta, intr-un cadru select si aparte, pot incerca experienta restaurantului Ithaa, situat la cinci metri sub mare, in complexul hotelier Conrad, din Insulele Maldive. Bolta imensa de sticla, acre acopera salonul de mese, ofera clientilor o priveliste de 360 de grade asupra recifului si vietii marine.
Hospitalis (Letonia)
Un restaurant condus de o echipa de doctori nu ar putea arata altfel decat ca un cabinet medical. Chiar si numele ales are un puternic subinteles. Clientii pot comanda aici tot felul de meniuri cu tematica spitaliceasca, pe care le servesc cu tacamuri in forma de instrumente medicinale.
In mod evident, chelneritele poarta uniforme de infirmiere.
Nyotaimori (USA)
Desi plasat in Statele Unite ale Americii, restaurantul Nyotaimori respecta traditia japoneza de a manca sushi de pe trupul dezgolit al unei femei. In timp ce majoritatea statelor au interzis restaurante care adopta aceasta traditie, compania din New York este una dintre cele mai renumite in industria de catering, fiind extrem de solicitata pentru petreceri private.
Moto (USA)
Sub conducerea bucatarului-sef Homaro Cantu, restaurantul Moto, din Chicago, este locul unde stiinta si gastronomia isi dau intalnire. Intr-un ambient extravagant, ce aduce cu un laborator stiintific, bucatarii desfasoara adevarate experimente cu fiecare meniu.
Icebar (Finlanda)
In Orasul de Gheata, nu ai unde servi masa, decat intr-un restaurant de gheata. Pereti de gheata, podea de gheata, scaune si mese de gheata, racamuri si farfurii de gheata... este modul perfect de a descrie restaurantul situat in Orasul Zapezii, din Finlanda, situat in nordul provinciei Lapland. Restaurantul este plasat intr-un iglu de 200 de metri patrati si este recreeat in fiecare iarna, din sute de tone de zapada.
Pestera Ali Barbour (Kenya)
Un restaurant flamboiant este cel din Kenya, situat intr-o pestera despre care se crede ca are cel putin 150.000 de ani vechime. Deschiderea spre cer si felinarele ofera locatiei acel romantism necesar unei cine perfecte.
Cabbages and Condoms (Thailanda)
Infiintat de o asociatie comunitara (Population and Community Development Association (PDA), restaurantul thailandez, sugestiv idenumit Verze si Prezervative, isi propune sa promoveze simtul responsabilitatii sociale, printr-o experienta culinara putin bizara. Asigurandu-si clientii ca "mancarea lor nu duce la sarcina" PDA ofera meniuri de calitate.
The Guolizhuang Restaurant (China)
Acest restaurant are cu adevarat un meniu aparte: este specializat pe preparate din organe sexuale ale masculilor diverselor specii. Clientii pot incerca aici tot tipul de organe, de la caini la magari, serpi sau foci. Printre specialitati se mai numara si cocktail-uri din sange de caprioara.
's Baggers (Germania)
Restaurantul 's din Nuremberg este cel care nu are nevoie de ospatari pentru a servi clientii. Mancarea si bauturile ajung pe mese printr-un sistem foarte elaborat, ce seamana cu un rollercoaster dintr-un parc de distractii. Pe fiecare masa este amplasat un monitor touch screen prin care clientii isi selecteaza comanda, care le este apoi trimisa fara interventia vreunui chelner. Restaurantul este specializat pe meniuri sanatoase, sarace in grasimi, fara conservanti si aditivi.

readmore »»

Microstate despre a caror existenta nu ai auzit

.
0 comentarii

Un microstat este un minuscul, auto-proclamat, stat suveran. Poate cele mai cunoscute, in acest sens, sunt Vaticanul, Monaco, Andorra sau Liechtenstein, microstate aflate chiar pe continentul european. Exista, insa, si o categorie a microstatelor nerecunoscute oficial de catre niciun stat suveran. Motivele pentru care ele nu sunt luate in serios variaza de la o situatie la alta: fie este vorba de o gluma, fie ca este o forma de arta, un protest, un experiment politic sau chiar o acoperire pentru activitati ilicite. Unele dintre ele sunt amuzante, altele sunt mai mult decat interesante... Cert este ca toate, fara exceptie, sunt cat se poate de bizare...

Principatul Sealand
Suprafata: 0,00055 Km patrati
Populatia: 27 locuitori
Lider: Paddy Bates
Este, poate, cel mai cunoscut microstat din lume, asta mai ales din cauza istoriei sale zbuciumate si a bizareriilor care inconjoara inedita tara. Situat la circa 10 kilometri de coasta Angliei, Sealand a fost, initial, un fort marin destinat interceptarii bombardierelor si avioanelor de vanatoare germane. Parasit odata cu incheierea celui de al doilea Razboi Mondial, fortul a devenit baza unui post de radio pirat, condus de un anume Paddy Roy Bates. Peste numai cativa ani, Bates si familia sa au declarat independenta Sealand-ului si au declarat fortul natiune de sine statatoare. Mai mult, acestia au emis chiar propriile pasapoarte si au oferit cetatenie sealandeza celor interesati. Cel mai ciudat este faptul ca Germania a trimis un diplomat la fortul-natiune in 1968, fapt considerat de Bates o recunoastere internationala a independentei tarii sale, si ca Marea Britanie a recunoscut ca fortul se afla in apele internationale, prin urmare nu intra sub jurisdictie britanica. Si totusi, cel mai bizar eveniment a avut loc in anul 1978, atunci cand a avut loc, practic, singurul razboi din istoria Sealand. Cu o populatie de cateva zeci de persoane, si cu un guvern propriu, Sealand s-a vazut in fata unei situatii cel putin neobisnuite. Alexander Achenbach, cel autointitulat prim-ministru al Sealand, alaturi de mai multi "cetateni"sealandezi, au incercat sa ocupe fortul uzand de forta armelor si chiar l-au luat ostatic pe fiul lui Bates.A fost nevoie de o riposta armata a lui Bates si a acolitilor sai care au atacat, la randul lor, fortul cu ajutorul mai multor elicoptere. Beligerantii au fost capturati si inchisi, fiind considerati prizonieri de razboi. Acestia au fost eliberati, insa, dupa cateva zile, mai putin Alexander Achenbach, cel care detinea pasaport de Sealand si care, drept urmare, a fost acuzat de tradare fata de propria tara. Cum Marea Britanie nu a singhisit sa dea ascultare familiei "prim-ministrului" rapit, a fost nevoie ca Germania sa trimita un alt diplomat care sa negocieze eliberarea acestuia. De atunci, presedintele Sealand a devenit mult mai atent cu cei carora le acorda cetatenie si cu navele care ii incalca "teritoriul". Un incident nedorit a avut loc in anul 1990, atunci cand o nava britanica a fost intampinata cu focuri de arma pentru "invadarea apelor teritoriale ale Sealand-ului".
Republica Molossia
Suprafata: 58 de Km patrati
Populatie: 3 locuitori
Liderr: Presedintele Kevin Baugh
Inedita republica Molossia a fost constituita, initial, din locuinta din statul Nevada a americanului Kevin Baugh, precum si din cele doua gradini, din fata si din spatele casei acestuia. Ulterior, teritoriul tarii s-a marit considerabil cu doua proprietati, una in statul Pennsylvania si una in California. Barbatul s-a autodeclarat presedinte, intreaga populatie a tarii fiind alcatuita din sotia si copilul neobisnuitului lider. Baugh a adoptat tinuta unui dictator sud-american, afisandu-se de fiecare data in costum militar si purtand decoratii si ochelari de soare. Intervievat cu privire la microstatul pe care il conduce, acesta a afirmat ca este vorba de un "hobby dus pana in panzele albe". Mai nou, Baugh a revendicat o parte din Oceanului Pacific si o suprafata uriasa, de circa 80.000 de kilometri patrati, pe planeta Venus. Kevin Baugh continua sa plateasca taxe Statelor Unite ale Americii asa cum o face orice alt cetatean al acestei tari. Diferenta dintre Kevin Baugh si restul americanilor este ca, oficial, taxele pe care acesta le achita sunt numite "ajutor strain oferit SUA". Bizareriile nu se opresc, insa, aici. Presedintele Molossiei a interzis prin lege ca pe teritoriul tarii sale sa fie introduse: arme, morse, anumite specii de pesti (in special somnul), ceapa (si toate legumele asemanatoare cepei), si absolut orice provine din statul Texas... mai putin starul pop, Kelly Clarkson.Principatul Hutt River
Suprafata: 75 de Km patrati
Populatie: 20 de locuitori (acestora adaugandu-li-se circa 18.000 de cetateni din diaspora)
Lider: Inaltimea sa Regala Printul Leonard I
Principatul Hutt River a luat nastere in anul 1970 si a fost fondat de un fermier australian pe nume Leonard Casley. Microstatul a aparut pe harta lumii ca urmare a unui conflict legal izbucnit intre cinci familii de fermieri din regiunea Hutt River si guvernul australian. Motivul? Cantitatea de grau pe care fermierii aveau voie sa o vanda conform unei legi nou instituite. In fapt, productia obtinuta de cele cinci familii depasea chiar de 1000 de ori cantitatea pe care acestea aveau voie sa o comercializeze, situatie care nu s-a remediat in ciuda sutelor de reclamatii si de scrisori trimise catre oficialitatile australiene. Astfel, Leonard Casley, cel numit de guvernatorul regiunii drept "Administrator al provinciei Hutt River", si-a schimbat titulatura in "Inaltimea sa Regala Printul Leonard I". Care a fost motivul acestei schimbari neasteptate? Nu, nu este vorba de nebunie. Leonard a descoperit o lege straveche neabrogata ce sustine ca orice cetatean care intra in conflict cu un membru al unei familii regale poate fi acuzat imediat de tradare. Acesta a fost si motivul pentru care nimeni nu i s-a putut opune atunci cand a cerut ca ferma sa si cele inconjuratoare sa fie declarate drept o natiune de sine statatoare. Drept represalii, guvernul australian a cerut postei din aceasta tara sa nu mai permita "cetatenilor din Hutt River" sa primeasca sau sa trimita scrisori, exceptie facand somatiile de plata a taxelor. Casley a declarat, atunci, razboi Australiei si... a castigat. Aflata in fata unei asemenea situatii nemaintalnite, Australia a redat dreptul fermierilor de a folosi serviciile postei si a renuntat la a mai le solicita taxe.Regatul Altei Lumi
Suprafata: 0,02 Km patrati
Populatia: oscilanta
Lider: Majestatea sa Regala, regina Patricia I
Ca sa intelegeti cat de bizar poate fi acest micro-stat, trebuie sa va imaginati o tara in care absolut toti cetatenii sunt sado-masochisti. De ce? Pentru ca tocmai acest lucru este si Regatul Altei Lumi. Infiintat la dorinta expresa a membrilor unui club sado-maso din Cehia, Regatul Altei Lumi nu este alcatuit decat din cateva cladiri si terenuri adiacente, un spatiu extrem de mic, dar care abunda in camere de tortura. Regatul este, de fapt, o matriarhie, ceea ce inseamna ca doar femeile pot ocupa posturi de conducere, pe mai multe niveluri nobiliare. Principalul scop al "reginei" si al supuselor sale este acela de "a aduce cat mai multe creaturi masculine sub stapanirea nelimitata a reginei si de a castiga cat mai multe teritorii posibile". Evident, exista si clase sociale din care fac parte barbatii, cea mai numeroasa si, totodata, cea mai de jos, este cea a sclavilor. Aici, barbatii au un stat identic cu "cel al unui animal de la ferma". Regatul Altei Lumi e emis deja pasapoarte proprii, o moneda proprie, detine un drapel si un imn cat se poate de original si, evident, o forta numeroasa de politie, alcatuita exclusiv din femei.Waveland
Suprafata: 784 Km patrati
Populatie: 0
Lider: Greenpeace
Waveland, sau Rockall, nu este altceva decat o formatiune insulara stancoasa, nelocuita, aflata in apropierea Marii Britanii iar drepturile asupra sa sunt disputate, in prezent, de Anglia, Islanda, Irlanda si Danemarca. Si totusi, in anul 1997, mai multi ecologisti din organizatia de profil Greenpeace au ocupat insula si au declarat-o stat suveran, in semn de protest fata de exploatarile petroliere din zona. Cum Marea Britanie deja pretindea ca insula ii apartine de drept, si cum Greenpeace are o larga libertate de miscare in aceasta tara, guvernul britanic nu s-a aratat deloc deranjat de actiunea Greenpeace si, pur si simplu, a ignorat-o. Protestele au durat circa 2 ani, pana in anul 1999, an in care fondurile necesare acestora au fost stopate. In prezent, tot ceea ce a mai ramas in Waveland nu este decat un far ecologic menit sa avertizeze vasele de prezenta stancii.Marele Ducat de Westarctica
Suprafata: 1.610.000 km patrati
Populatie: 0, in cea mai mare parte
Lider: Marele duce de Westarctica
Westarctica este o regiune salbatica din partea de vest a Antarcticii, regiune nerevendicata de catre niciun stat pana in anul 2001, an in care un cetatean american, Travis McHenry, a gasit o portita legislativa care ii permitea revendicarea teritoriul pentru sine. Conform Tratatul International Antarctic revendicarea unor teritorii din vestul Antarcticii era strict prohibita pentru orice stat al lumii. Tratatul nu prevedea, insa, o atare interdictie si pentru persoanele fizice, astfel ca McHenry s-a autoproclamat conducator al Westarcticii si a declarat aceasta zona drept tara independenta si suverana. Asa cum conducatorii altor microstate nou infiintate obisnuiesc sa procedeze, si McHenry a trimis scrisori oficiale catre guvernle lumii prin care anunta nasterea tarii sale. Evident, absolut nicio tara din lume nu i-a luat in serios scrisorile alegand, mai degraba, sa il ignore pe excentricul american. Chiar daca Antarctica nu are o populatie umana nativa, cateva statii de cercetare internationale sunt amplasate pe teritoriul continentului sudic, iar microstatul a inceput deja sa emita monede si marci postale proprii, care pot fi achizitionate de catre colectionari. In anul 2005, McHenry a incercat sa anexe si insulele Balleny si Petru I, actiune soldata cu un esec deoarece acestea apartineau deja Noii Zeelande, respectiv Norvegiei.
Celestia
Suprafata: intregul Univers, mai putin Pamantul
Populatie: necunoscuta
Lider: James Thomas Mangan
Evident ca in cazul de fata nu avem de a face cu un micro-stat ci, mai degraba, cu un mega-stat, atata vreme cat teritoriul sau cuprinde absolut toate imensitatea Universului. In anul 1949, un alt american excentric, James Thomas Mangan, a cerut dreptul de proprietate asupra intregului Cosmos, singura exceptie fiind Terra. Scopul sau, privit mai indeaproape, nu mai pare, insa, atat de nebunesc pe cat pare la prima vedere. Mangan a sustinut ca, de fapt, proprietara Universului este intreaga umanitate, el nefiind altceva decat un reprezentat al acesteia. Mai mult, ideea care a animat demersul americanului a fost aceea de a stopa marile puteri ale lumii dintr-un posibil conflict ce ar avea ca tinta spatiul cosmic. Ideea Celestiei se pare, totusi, ca a murit odata cu fondatorul ei. Cu toate acestea, ineditul stat a primit o onoare unica in istoria natiunilor de acest gen, aceea de a ii fi arborat drapelul, in anul 1958, pe cladirea Natiunilor Unite din New York, alaturi de cele ale tuturor tarilor membre ONU.Rose Island
Suprafata: 0,0004 Km patrati
Populatia: nedefinita
Lider: Presedintele Giorgio Roso
Rose Island a fost, poate, microstatul cu cea mai scurta existenta din istorie si, in acelasi timp, cel cu un sfarsit cat se poate de tragic. Ideea micro-statului i-a venit unui inginer italian care si-a construit o platforma marina in apropiere de coasta orasului Rimini, platforma pe care intentiona sa o transforme intr-o destinatie turistica. In acest scop, Giorgio Costa a achizitionat mai multe ambarcatiuni cu care sa transporte turistii, a construit un restaurant, un bar de noapte si un magazin de suveniruri. Un an mai tarziu de la finalizarea lucrarilor, in 1968, Rosa a declarat independenta platformei fata de statul italian si s-a autoproclamat presedinte al statului Rose Island. Se pare ca autoritatile de la Roma nu au fost prea incantat de idee si nici nu au raspuns in modul in care guvernele lumii aleg sa trateze astfeld e intiative (mai precis, sa ignore total liderii micro-statelor). Mai mult, autoritatile italiene au vazut in gestul lui Rosa o incercare de a castiga bani din turism si, in acelasi timp, de a nu plati niciun fel de taxe fata de Italia. A fost nevoie de doar patru carabinieri si un reprezentant al fiscului pentru a prelua controlul ineditului stat. Apoi, platforma a fost, pur si simplu, aruncata in aer cu ajutorul catorva reprezentanti ai armatei. Astfel a disparut din istorie efemera natiune Rose Island.Operatiunea Atlantida
Suprafata: cea a unui vas
Populatia: nedefinita
Lider: Werner Stiefel
Operatiunea Atlantida a fost un proiect indraznet pus la punct de catre americanul Werner Stiefel, in anul 1971, proiect prin care se prevedea crearea unei insule artificiale in apropiere de Caraibe si care sa fie populata de o comunitate libera, neaflata sub controlul vreunui guvern. Poate parea o utopie, dar este si cert ca Stiefel si cativa apropiati ai sai au crezut cu tarie in reusita ei. Evident, ca orice utopie, Operatiunea Atlantida s-a dovedit irealizabila... Nu atat din motive sociale, cat din capriciile sortii. Odata lansat la apa, vasul care trebuia sa ii poarte in larg pe primii locuitori din Noua Atlantida, acesta s-a impotmolit serios in noroiul de la Raul Hudson. Scos cu greu din stransoarea naturii, acelasi vas a fost pe punctul de a se rasturna in apropiere de New York pentru ca, in apropiere de Carolina de Sud, sa isi piarda axul elicei. Intr-un final, vasul a ancorat in Bahamas pentru reparatii, dar a fost scufundat in timpul unui uragan care a izbucnit la scurta vreme dupa ce "atlantii" au pus piciorul pe tarm. Odata cu vasul, s-a scufundat definitiv si ideea unei noi Atlantide. Cine mai poate spune ca istoria nu se repeta?Regatul Talossa
Suprafata: 13 kilometri patrati, plus o mare parte a Antarcticii
Populatie: circa 120
Lider: Regele John I
Visul de a avea un propriu regat pe care sa il conduca asemenea monarhilor medievali s-a nascut in mintea unui adolescent american, Robert Madison, inca de cand acesta abia implinise 14 ani. Zis si facut, Madison si-a proclamt propiul dormitor, din casa parintilor, drept regat independent dar, ceea ce parea o joaca a copilariei s-a dovedit a fi cu mult mai mult de cat atat. Pe masura ce a avansat in varsta, Robert Madison nu s-a oprit din initiativa sa si, ca orice lider intreprinzator, a "acaparat" noi si noi teritorii. Astfel, Regatul Talossa a ajuns sa "cuprinda" o parte importanta din statul american Milwaukee si doua insule, una in Antarctica si una in Franta. Va intrebati probabil cine a ascultat un excentric precum Madison. Ei bine, ziaristii de la The New York Times si de la revista Wired i-au acordat spatii largi in cadrul publicatiilor lor, sporindu-i celebritatea. Apoi, de pe site-ul web al regatului, cererile de cetatenie au inceput sa parvina pe mailul regelui Robert. A fost doar un foc de paie, pentru ca, la scurt timp, majoritatea "cetatenilor" din Tolossa s-au declarat nemultumiti de modul in care regele lor a ales sa ii conduca, sustinand ca acesta a devenit, pur si simplu, intolerabil. Drept urmare, aproximativ 20 dintre acestia au renuntat la cetatenie tolossiana si si-au creat propriul micro-stat, intitulat sugestiv Republica Tolossa. Cel mai nou lider al republicii a fost ales in anul 2007, John Wolley, si se pare ca intentiile sale de a transforma intregul regat intr-o republica sunt cat se poate de serioase.Sursa: Weird

readmore »»

6.01.2010

2010 World Cup: 10 stadioane extraordinare

.
2 comentarii

Marele eveniment sportiv va debuta pe data de 11 iunie si va avea loc in superba tara Africa de Sud. Exista 10 stadioane extraordinare pe care se vor infrunta cei mai buni jucatori din lume! Sa le vedem pe fiecare in parte... Superbul site 10awesome.com, care publica zilnic cele mai bune 10 picturi, fotografii, aplicatii, gadget-uri si alte lucruri iesite din comun, a postat poze si informatii despre cele zece stadioane pe care se va juca fotbal la Cupa Mondiala din Africa de Sud.
Pentru ca spectacolul sportiv va incepe in scurt timp si va tine fix o luna, merita sa vedeti arenele unde cei mai buni fotbalisti din lume, cunoscuti mai ales pentru prestatiile lor de la echipele de club de top, se vor reuni la nationale si vor incerca sa domine competitia. Din pacate, noi nu vom fi acolo dar speram ca echipa noastra se va intari in timp si nu vom mai rata nicio competitie, fie ea Euro sau World Cup.
Stadion: Peter Mokaba
Locatie: Polokwane

Locuri: 45,264Stadion: Royal Bafokeng
Locatie: Rustenburg
Locuri: 44,530
Stadion: Durban
Locatie: Durban
Locuri: 69,957
Stadion: Ellis Park
Locatie: Johannesburg
Locuri: 61,639
Stadion: Free State
Locatie: Bloemfontein
Locuri: 45,058
Stadion: Green Point
Locatie: Cape Town
Locuri: 66,005
Stadion: Loftus Versfeld
Locatie: Pretoria
Locuri: 49,365
Stadion: Port Elizabeth
Locatie: Nelson Mandela Bay
Locuri: 46,082
Stadion: Mbombela
Locatie: Nelspruit
Locuri: 43,589
Stadion: Soccer City
Locatie: Johannesburg
Locuri: 88,460
Sursa: 10awesome.com
Poze: Fifa.com

readmore »»
 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner